Tugga stolthet

Varenda nagel på högerhanden är avbrutna, och i kontrast till vänsterhandens klor så kunde man tro att flickan är scitzofren. Den högra personligheten av de två är då en nagelbitare. Hennes hjärna går på högvarv och riset i grytan kokar vilt. Svordomar pyser liksom vattnet som ilsket bubblar över kanten på stålkärlet. Det här med att laga mat har aldrig varit flickans grej.

Hon har precis flyttat hemifrån, från ett tryggt radhus i Södertälje till en etta i Stockholms mest kriminella kvarter. Hon blev kär på en festival, flyttade till objektet för kärlekshistorien och ångrade sig lika snabbt när hon insåg att killens lägenhet var som ett internet-cafe där 13åriga pojkar satt hela dagarna och spelade "Halo" mot varandra. Hon sväljer inte stoltheter den här flickan, hon tuggar på dem långsamt. Därför hyr hon nu i andrahand en lägenhet och tuggar på sin stolthet. När hon har ätit upp den planerar hon på att flytta hem till radhuset igen. Att gå på socialbidrag som 16åring är inte särkilt classy.

När man flyttar så vill man gärna agera Martin Timell och händig hemmasnickare. Det ville också den här flickan, så efter ett antal bråk med garderober, målarfärg och diverse skruvar var hennes högerhands naglar alldeles obefintliga.

Nu vet ni alltså varför tjejen inte har några naglar på högerhanden. Det kan ju vara bra att veta liksom...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0